Selecteer een pagina

Innovatieve praktijkverhalen: Hoe bouw en woon je met de SDG’s?

Op 12 november gaan wij officieel van start met de Foundation for Global Goals. Wij combineren dit met een open themabijeenkomst over Circulair wonen en bouwen, voor bedrijven, mkb en gemeentes. Je krijgt een kijkje in hoe organisaties circulariteit in de praktijk brengen, inspiratie om zelf aan de slag te gaan en hoe jij al werk maakt van de SDG’s.

Ontvang de link voor het event op 12 november:

Type organisatie

1 + 8 =

In de Foundation for Global Goals brengen we de 17 Sustainable Development Goals naar de praktijk. We zijn er om te netwerken, inspireren en het verbinden van organisaties met ambitie voor de toekomst. De FFGG richt zich op het bieden van handvatten om te werken met de SDG’s, op een interactieve manier geïnspireerd te worden door voorbeelden uit de praktijk en netwerkmogelijkheden te creëren met gelijkgestemde professionals. In de digitale Kick-Off donderdag 12 november van 14-16u gaan we actief aan de slag met Circulair Wonen & Bouwen. Innovatieve ondernemers en gemeentes zullen zelf gaan toelichten hoe circulair wonen en bouwen werkt. Hoe pas je dit toe in de praktijk? Wie zijn er al actief mee bezig? Wat waren hun obstakels? Hoe kun jij leren van hun ervaringen?

 

Van Wijnen vertelt over hun nieuwe duurzame fabriek waarin jaarlijks 4.000 volledig circulaire woningen zullen worden gebouwd, hoe ze dit hebben aangepakt, hoe je circulaire woningen ontwikkeld en materialen op een circulaire manier gebruikt in bouwen.

Save Plastics vertelt een inspirerend verhaal over hoe je een verdienmodel kunt realiseren met het redden van plastics uit de natuur. Oprichter Bram vertelt over hoe zijn droom werkelijkheid werd.

De Onlanders begeleidt organisaties in de transitie naar een circulaire economie met een uniek leerprogramma, gebaseerd op co-creatie. Ze ondersteunen aanbestedende diensten om snel en effectief duurzame ambities in de markt te zetten en zo samen met de opdrachtnemer tot echte impact te komen. 

Voormalig wethouder Rheden en raadslid Groenlinks vertelt over zijn pionierschap binnen circulaire economie binnen een gemeente en de relatie met de Global Goals. 

 

Programma van deze sessie:

  • Lancering van de Foundation door Voorzitter Hans Timmers;
  • Introductie van Global Goals door voorzitter RvT van FFGG en initiator van winnaar Global Goals gemeente 2019 Frank Landman;
  • Marleen van der Ziel (Onlanders) over circulair aanbesteden: Met een goede partner maak je de beste projecten, maar hoe vind je een partner en hoe weet je of je deze kan vertrouwen?;
  • Constans Pos (Raadslid GroenLinks en voormalig Wethouder Rheden) over pionierschap in de wereld van de circulaire economie binnen een gemeente;
  • Esther de Jager (Van Wijnen) over hun nieuwe volledig elektrische fabriek voor het bouwen van 4.000 circulaire woningen per jaar en het creëren van energiezuinige woningen;
  • Bram Peters (Save Plastics) over het ombouwen van een familie bedrijf naar volledig circulair, van plastic afval een duurzame grondstof maken en wonen in een huis van plastic;
  • Hoe je de SDG’s aan de hand van praktijkvoorbeelden zelf toepast in jouw organisatie.

Meld je aan voor deze bijeenkomst en kom erachter met hoeveel SDG’s jouw organisatie al aan de slag is zonder dat je het door hebt!