Selecteer een pagina

De Weg van de Toekomst: De gemeente Oss en de provincie Noord-Brabant maakten van de N329, een Weg van de Toekomst. Naast een verdubbeling van het aantal rijstroken zijn er nu duurzame en innovatieve maatregelen in, op of langs de weg. Denk hierbij aan het gebruik van duurzame materialen, LED-verlichting, zonnepanelen en bij de bouw van de weg is 15 miljoen kilo CO2 gecompenseerd. Het unieke aan de N329 is, dat er nieuwe technieken in één project gecombineerd zijn.

Samen met Hogeschool Van Hall Larenstein, Hogeschool Saxion en de Hogeschool van Arnhem Nijmegen (HAN) doet de Foundation for Global Goals onderzoek naar de toepassing van de Sustainable Development Goals (SDG’s) binnen 11 Nederlandse gemeentes.

Ontzettend veel dank voor deze publicatie aan K. Bergen, P. Megers, J. van Orsouw, J. van der Schoot en G. Verlindt, en projectleiders Hans Smit, Frank Landman, Henk Doeleman en Pleun van Arensbergen.

11 weken op een rij, zal elke week een video gepubliceerd worden waarin een gemeente wordt uitgelicht die al flink werk maakt van de SDG’s.