Selecteer een pagina

Project Plantjevlag: Op een unieke plek vlak bij de binnenstad van Nijmegen is ruimte voor nieuwe vormen van wonen en werken. Vossenpels is een plek waar circa 200 kavels beschikbaar waren voor initiatiefrijke doeners. Met ruim 250 bewoners die zelf kozen voor een plek, de grootte van de kavel en het ontwerpen en bouwen van hun eigen huis, werkplek en ontmoetingsruimte. Dat leverde verrassende resultaten op, zoals een ‘Lofthome’ van staal en Noors gras op het dak van een houten bungalow. Met deze kleinschalige oplossingen vinden bewoners mogelijkheden om Nijmegen duurzamer maken.

Samen met Hogeschool Van Hall Larenstein, Hogeschool Saxion en de Hogeschool van Arnhem Nijmegen (HAN) doet de Foundation for Global Goals onderzoek naar de toepassing van de Sustainable Development Goals (SDG’s) binnen 11 Nederlandse gemeentes.

Ontzettend veel dank voor deze publicatie aan Daniel Verdiesen, Robin Cox, Arne Jobse en Joost van Kampen, en projectleiders Hans Smit, Frank Landman, Henk Doeleman en Pleun van Arensbergen.

11 weken op een rij, zal elke week een video gepubliceerd worden waarin een gemeente wordt uitgelicht die al flink werk maakt van de SDG’s.