Selecteer een pagina

Het Schone Lucht Akkoord (SLA) moet leiden tot een gezondheidswinst van minimaal 50% in 2030 ten opzichte van 2016. Dat betekent dat mensen langer, gezonder en met meer kwaliteit leven. Deze ambitie sluit aan bij de aanpak die Gemeente Renswoude in zijn regio met hun partners uitvoert om de luchtkwaliteit te verbeteren middels het Manifest Gezonde Leefomgeving Veehouderij. Het Schone Lucht Akkoord biedt veel mogelijkheden om samen te werken aan een toekomst met een innovatieve agrarische sector in een gezonde leefomgeving.

Samen met Hogeschool Van Hall Larenstein, Hogeschool Saxion en de Hogeschool van Arnhem Nijmegen (HAN) doet de Foundation for Global Goals onderzoek naar de toepassing van de Sustainable Development Goals (SDG’s) binnen 11 Nederlandse gemeentes.

Ontzettend veel dank voor deze publicatie aan de studenten van de 5e groep, en projectleiders Hans Smit, Frank Landman, Henk Doeleman en Pleun van Arensbergen.

11 weken op een rij, zal elke week een video gepubliceerd worden waarin een gemeente wordt uitgelicht die al flink werk maakt van de SDG’s.