Selecteer een pagina

De Kaskantine is een tijdelijke urban farm in Amsterdam, gerund door vrijwilligers. De pop-up is al een aantal keren verkast en ligt dit keer tussen de hoogbouw van Nieuw-West. Je kunt in deze stadsoase niet alleen planten en compost krijgen, maar ook meewerken in de moestuin, een lezing over de voedselkringloop bijwonen of aanschuiven voor een maaltijd. Bijvoorbeeld bij de zondagse vegan brunch of bij Guerilla Kitchen tegen voedselverspilling. Alles op basis van vrijwillige donatie.

Samen met Hogeschool Van Hall Larenstein, Hogeschool Saxion en de Hogeschool van Arnhem Nijmegen (HAN) doet de Foundation for Global Goals onderzoek naar de toepassing van de Sustainable Development Goals (SDG’s) binnen 11 Nederlandse gemeentes.

Ontzettend veel dank voor deze publicatie aan studenten Rosa Bröskamp, Maud Eelman, Robbin Schut, Géke van Engelenhoven en Jonathan Vosman, en projectleiders Hans Smit, Frank Landman, Henk Doeleman en Pleun van Arensbergen.

11 weken op een rij, zal elke week een video gepubliceerd worden waarin een gemeente wordt uitgelicht die al flink werk maakt van de SDG’s.