Selecteer een pagina

Het Duurzaamheidscentrum wil duurzaam leven weer leuk en eenvoudig maken. Want er zijn echt heel wat dingen die je kan doen die wél wat uitmaken. Je hoeft de wereld niet in je eentje te redden, maar je kan wel je eigen rol spelen in de verandering die wereldwijd al in gang is gezet. Wat je allemaal kunt doen om duurzamer te wonen? In het centrum is altijd een duurzaamheidscoach aanwezig die je op weg kan helpen met het zetten van de eerste stappen of een vervolgstap. De coach kan je adviseren hoe je je huis energiezuiniger kan maken en meer vertellen over nieuwe manieren van verwarmen. Over leningen en subsidies en wat je kunt besparen. Maar ook over hoe je duurzamer kunt eten en rijden.

Samen met Hogeschool Van Hall Larenstein, Hogeschool Saxion en de Hogeschool van Arnhem Nijmegen (HAN) doet de Foundation for Global Goals onderzoek naar de toepassing van de Sustainable Development Goals (SDG’s) binnen 11 Nederlandse gemeentes.

Ontzettend veel dank voor deze publicatie aan studenten Maike Schnelle, Antonia Scholten, Tahira Logman en Alicia Lichtenberg, en projectleiders Hans Smit, Frank Landman, Henk Doeleman en Pleun van Arensbergen.

11 weken op een rij, zal elke week een video gepubliceerd worden waarin een gemeente wordt uitgelicht die al flink werk maakt van de SDG’s.